Utolsó kommentek

Gumball Rally 3000 cars

Ezt ne nézd mert nevetni fogsz :)

Harley, az örök kedvenc.....

nini...videók

Feedek

Külső feed

Beindul a gazdagodás

2010.07.06. 21:49 hirdess ingyen

Beindul a gazdagodás

 

 Ahogy korábban írtam, az első lépés a gazdagság felé, hogy megtanuljak az emberekkel bánni. Ha ez sikerül le tudom csökkenteni a stersszforrásokat az életemben és máris gazdagabbá válik az életem, ez természetesen nem vonzza rögtön magával a pénzbeli gazdagságot, de itt a "rögtön"-ön van a hangsúly. Minnél nyugodtabb tudok maradni, napi 24 órán keresztül, annál könnyebb dolgom lesz - és csak napi lebontásban érdemes élni az Életet, de majd később erről is -  tehát napi 24 órán keresztül akarok lelki békében lenni. Miről lehet felismerni, hogy ki van lelki békében?  Azok az emberek akik erőt sugároznak már a megjelenésükkel, nem kell megszólaljanak de mégis van tekintélyük (és nem kigyúrt kopasz emberek akik sötétített üvegű autóban furikáznak :) ), magabiztosak a vészhelyzetben, és ami a legfőbb ha valami nem sikerül akkor nem a felelőst keresik, hanem a  megoldást, na Ők vannak lelki békében.  Nekik sikerült a stresszforrásokat kiküszöbölni, vagy nagyon nagy hatásfokkal tudják jól kezelni  a stresszhelyzetek.

Nem engedik, hogy a stressz  és a nehézségek sokáig szívják a vérüket :). Mivel a gazdagság nemcsak pézbeli gazdagságot jelent, hanem főleg testi-lelki egészséget, meg kell tanulnunk a stresszhelyzetek helyes kezelését. Ez úgy indul, hogy megfigyeljük magunkat és az életünket. Nagyon jó játék lehet belőle, ha megfigyeljük magunkat és a körülöttünk levő történéseket. Előbb vagy utóbb megtanuljuk felismerni a stresszforrásokat. Ha tisztában vagyunk velük, akkor meg tudjuk tanulni a helyes kezelésüket is. A következő szint lesz az örömforrások felkuatatása :).

Én kb. egy hét alatt rájöttem, hogy mik ezek a források, és azóta is folyamatosan figyelem az érzelmeimet. Tudnod kell, hogy az érzelmeid az első számú segítőid, abban hogy meggazdagodj.

Az életemben három forrás van ami rossz érzelmeket vált vagy válthat ki belőlem, ezeken akarok javítani, ezt célként tűztem ki,

1. stresszforrás: a munkahely - mások helyett dolgozol, nem ésszerű amit csinálni kell stb.

2. stresszforrás: a autóvezetés, közlekedés, kapcsolat idegenekkel - nem kell részletezni

3. stresszforrás: otthon és a család - veszekedés, nem egyetértés stb.

Mindegyikben egy kérdés a közös: Miért, mihez vezethet?

     1. stresszforrás: a munkahely

Kitűztem célokat a munkahelyemmel és a lelki béke megőrzésével kapcsolatban:

Első szabály: a legfontosabb, hogy a hó elején rajta legyen a fizetés a számlámom. Ez nekem és a családomnak is lelki békét okoz.

Tehát az egyik legfontosabb cél a munkahelyem megőrzése, pontosabban az, hogy legyen bevételem, minden hónapban, méghozzá akkora, hogy a tervezett kiadások bőven fedezze. Úgy hogy spórolni is tudjak.

Ha ez megvan akkor a lelki béke alakulóban van. Ha úgy alakul, hogy nehézzé válik a munkahelyen a helyzet és esetleg váltás van kialalkulóban, nem szabad túlzásba vinni az aggódást, ugyanis a legfontosabb cél, hogy a számlán legyen fedezet. Honnan jön a pénz az mindegy. Engem legalábbis ez a gondolat megnyugtat, próbáld ki Te is. Sőt még azt is tudom magamról, hogy bárhol meg tudom állni a helyem, ha váltani kell akkor lelkiismeret furdalás nélkül és szorongás nélkül váltani kell. Ugyanis a legfontosabb, hogy a hó elején rajta legyen a fizetés a számlámom. Ha váltani kényszerül az ember le kell minimalizálni azt az időszakot amikor holtszezon van, amikor nincs banki utalás. A bevételed legyen folymatos és állandó, vagy növekvő mértékű.

Természetesen azért a munkahelyen mindent meg kell tenni, hogy rajtam kívülálló ok miatt következzen be a váltás, hiszen szerződésem van, a szavamat adtam, hogy segítségér e leszek a cégemnek, és az adott szó kötelez.

Második szabály: Ne vidd haza a munkahelyedet.

Ha minden igyekezetem ellenére sem sikerül ésszerűen megoldani a felmerülő munkahelyi problémákat, akkor sem vihetem haza a gondokat. A családom nem szemetesláda. Ők szent számomra, senkinek és semminek sem engedem meg, hogy akkora negatív hatással legyen rám, hogy délután ez átragadjon a családomra. Ha pozitív hatás ér azt viszont azonnal átadom, sőt ha kell fel is erősítem. A második szabálynál a cél, hogy akit szeretek azt boldognak akarom látni. Ha békés vagyok könyebben jön a boldogság, ha nem hiszed próbáld ki :). 

ha a munkahellyel kapcsolatban tudod követni ezt a szabályt akkor nyert ügyed van :).

Peace Hungary, nálunk is van ilyen :)

  (Fénykép Forrás megjelölése. A kép a http://photography.nationalgeographic.com/photography/photos/peace-symbol-gallery.html#hungary-peace-rally_13391_600x450.jpg oldalról lett letöltve, szerző: Photograph by Zsolt Szigetvary/epa/ CORBIS. )

folyt köv. :)........

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gumballrally3000.blog.hu/api/trackback/id/tr392134314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.